Sortelistede delikatesser

If you can`t beat them, eat them! 
Russekål og parkslirekne er to fantastiske spiselige ville vekster som jeg er blitt veldig glad i :) Begge to er svartelistede vekster som fritt kan nytes rett fra grøftekanter til herlig ingrediens i hovedretter, tilbehør, frokost, lunsj, middager, desserter, kaket og drikker. Hver for seg og sammen med annet. Bare fantasien setter grenser.

Russekål har en kraftig smak som kan dempes eller fremheves med andre ingredienser. Toppskudd og stilk er mindre bittert en blader og blomster. Parkslirekne er som “rabarbra” herlig som søtsak og grønnsak, fin til chutney, syltetøy og saft.

De siste ukene har jeg kost meg med disse godsakene.Kokt som grønnsak, fløtestuet, wokket og marinert. Som ingrediens i blåskjellsuppe, ovnsbakte grønnsaker, kjøttkarbonader, som fyll i pai og fermentert som chutney og i sesongens favoritt dessert. Disse bildene er fra min Instagram @solskinnet.no der kan du også lese litt mer om hvert bilde.

Fortsatt bugner det ute av godsakene. Prøv deg frem, bruk dem, nyt øyeblikkets goder og konserver til senere bruk.

Vill solskinnshilsen, 
Rita :)S