Min hyllest til løvetann !
Helt vidunderlige små gule soler skinner overalt i plener og grøftekanter.
Dette er en helt fantastisk matplante! Alle delene av løvetann kan spises, rot, blad, knopper, blomster og blomsterstilken.
Ristet løvetannrot smaker som kaffe, på blomsten kan man lage kjeks, saft og vin, knoppene.kan smørstekes, stilkene kokes som spaghetti, rosetten smaker artichok, bladene er vår lokale ruccola mm Bare fantasien setter grenser til hva den kan brukes til.
Tenkte at jeg skulle krone meg selv til Øverlands løvetanndronning, kronen ble en krage,.men imorgen er en ny dag med.nye muligheter.
Imorgen 21.5 er det fullmåne. En dag til å feire naturen og alt det den gir oss. Vi kan feire dagen med å spille en liten trudilutt på løvetann blomsterstilken, bruke den som sugerør, lage oss en blomsterkrans, plukke en bukett med gule soler og nyte livet med alle våre sanser.
Vill solskinnshilsen,
Rita
PS. du kan følge meg på Instagram @solskinnet.no for mer inspirasjon til et villere sesongbasert kosthold :)