Nå blomstrer det i bedder og grøftekanter, og mange av disse blomstene er faktisk spiselige. Blomster med vidunderlige smaker. Blomster som løfter opp vår mat i helt nye dimensjoner. Vi kan bruke dem i kaker, desserter, godterier, salater, sammen med kjøtt, fisk, grønnsaksretter og tilbehør til maten. De smaker akkurat slik som de dufter, jo mer duft desto mer smak.
Her er noen bilder av blomstermat vi har spist hittil i sommer. Her er det både viltvoksende og dyrkede blomster. Noen av blomstene er allerede ferdige men nye blomster titter opp etterhvert som sesongen går.
Bildene er fra min Instagram @solskinnet.no
De spiselige blomstene du ser på disse bildene er rose, pion, syrin, hvitkløver, rødkløver, ramsløk, gressløk, tusenfryd, løvetann, tunbalderbrå, blåklokke, ugrssklokke, geitrams, svarthyll, storknebb, nattogdag, forglemmegei, gjerdevikke, småsyre, salvie, vassarve, pengeurt, skvallerkål, groblad og meldestokk.
Håper jeg kan inspirere også deg til å prøve med noen blomster i maten.