#vill365

#vill365 er mitt nye prosjekt, er en liten utfordring jeg har gitt meg selv :)

Har åpnet en Instagram konto @solskinnet.no der jeg daglig, 365 dager,  legger ut bilder av vill mat og/eller vill drikke som jeg inntar den dagen. Med jevne mellomrom blir også nettsiden og FB siden oppdatert med disse posterne. 

Norges natur tilbyr  et mangfold av vidunderlige smaker. Mat av ypperste kvalitet. Ren helsekost. Med prosjektet ønsker jeg å inspirere til nytenking om kostholdet. Jeg ønsker å inspirere til bruk av det ville som vokser/lever rundt oss her og nå og til konservering av overfloden slik at vi også i vinterhalvåret kan fylle magen og nyte smaken av selv sanket nær-mat. 

Spiselig vilt kan være/er planter, bær, trær, blomster, røtter, frø, tang, sopp,  lav, mose, storvilt, småvilt, fugl, fisk, insekter mm - men i dette prosjektet må det må være selv sanket.

De dyrkede grønnsakene og urtene jeg viser frem kommer fra Øverland Andelslandbruk i Bærum. I tillegg til å tagge hvilke ville vekster jeg daglig bruker, kommer jeg etterhvert å tagge også ingrediensene fra ØverlAndel slik at vi også blir en dokumentasjon over alt det gode som vokser på Øverland gjennom sesongen. 

Med prosjektet ønsker jeg også å knytte oss mennesker tettere sammen med naturens rytmer og sykluser. La oss lære mer om naturen og la oss lære mer av naturen!

Håper du lar deg inspireres til et vilt, vakkert, lokalt og sesongbasert kosthold. Hele året ! 

Bli med på prosjektet! Alt fra noen ville måltider til et helt vilt år! Ta bilde av det du spiser og del med andre. La oss sammen skape blest omkring/på de fantastiske matressursene vi har rundt oss  - #vill365