Det hele begynte som en liten kommentar i FB gruppen "Melkesyregjæring" og resultatet ble et boblende produkt som nå er klar til å nytes. Et produkt som viser hvilket utrolig mangfold av spiselige vekster det finnes. Et produkt som viser at vi kan være selvforsynte med mat her i Norge - om vi ønsker dette. Et produkt med en helt fantastisk smak.
En verdensrekord i melkesyregjæring !
A world record ferment !
Denne krukken inneholder et produkt som nå har stått og godgjort seg i ca 5 måneder. Først noen uker i romtemperatur siden i et kjøleskap.
412 ulike dyrkede og ville vekster ble samlet inn den 6.6.2015 hos Stephen Barstow i Malvik, Nord Trøndelag. Her er Stephens håndskrevne notater med navnet på de 385 første vi plukket og her er link til hans blogg om de siste 27
Bildet av krukken og porsjonen av dette fantastiske mangfoldsproduktet er bilde nummer 197 i mitt #vill365 prosjekt på Instagram @solskinnet.no
Ønsker du deg en liten smakbit av fra denne krukken er du hjertelig velkommen til kurs i Melkesyregjæring eller Spiselige ville vekster <3