Sesongens godt, vilt og vakkert - del 1/5 av #vill365

Her en liten innblikk fra mitt vill365 kosthold i perioden 21.apri - 31.mai. 2015.  

Har satt meg som mål nyte selvforsynt mat/drikke fra den norske naturen hver dag i et helt år. Dokumentert på Instagram @solskinnet.no 

Klikker du på bildene og holder markøren over bildet, så får du frem litt tekst om hver rett - ikke oppskrifter (fordi jeg sjeldent bruker oppskrifter), men hvilke ingredienser jeg har brukt. 

Håper du lar deg inspireres til et kosthold med ingredienser fra den norske naturen. Erstatte ingredienser i dine oppskrifter med det som vokser vilt. Eksperimentere med de flotte råvarene som finnes rundt oss. 

Er du en nybegynner i bruk av ville vekster er det lurt å begynne med noen få vekster. Bli trygg på identifikasjon av dem. Bruk dem i ulike matretter gjennom sesongen. Utvid siden antall vekster med noen nye hvert år.  

Alle vekstene og blomstene jeg har brukt er spiselige, men har du behov for en tilrettelagt kosthold bør du forsikre deg om hva du kan spise.  

Her kan du lese mer om mitt prosjektet #vill365 

Livet er herlig med vill mat på menyen ! 

Vel-bekomme !